Museum Gouda logo

Campagne

Gouda is een historische stad met een rijke geschiedenis.

Museum Gouda wil, als stadsmuseum, deze geschiedenis tot leven brengen. Wij gaan dit doen door Gouda in miniatuur na te bouwen in een maquette, die een natuurgetrouw beeld geeft van het leven in Gouda in het jaar 1562.

 

Artitec

De Stadsmaquette

De maquette wordt gebouwd door Artitec.

Dit bedrijf is gespecialiseerd in historische maquettebouw.

 

Miniatuurstad Gouda wordt gebouwd op een schaal van 1 : 350.

Een jaar lang werkt drie man fulltime aan de maquette van Gouda om deze eind 2012 te kunnen opleveren.

 

De miniatuurstad is straks het perfecte startpunt voor stadswandelingen en rondleidingen. Ook voor kinderen en scholieren is de miniatuurstad geweldig. Hij weerspiegelt natuurgetrouw het leven van vroeger.

 

De maquette is van iedereen en voor iedereen. Een plek om verhalen van vroeger te herbeleven. Iets om trots op te zijn als inwoner van Gouda. De miniatuurstad Gouda wordt eind 2012 in Museum Gouda onthuld en krijgt een permanente plek in de collectie.

 

Uw hulp is nodig!

Museum Gouda heeft 30.000 euro nodig om miniatuurstad Gouda mogelijk te maken. Inmiddels hebben wij dit bedrag ruimschoots bijeen, met dank aan alle donateurs en organisaties die een bijdrage hebben geleverd. Wegens het grote enthousiasme zetten wij de campagne door tot 29 juni 2012. We hopen de 40.000 euro te halen, zodat er niet alleen voldoende geld is voor de realisatie van de stadsmaquette, maar ook voor een mooi boek over deze maquette. Helpt u mee de geschiedenis van Gouda te laten herleven? Koopt u dan een pand of object uit de miniatuurstad en schrijf geschiedenis. Wilt u uw geschiedenis delen met anderen? Museum Gouda verzamelt verhalen achter donaties, om deze in plek te geven in de publicatie over de stadsmaquette en op deze website. Mail uw verhaal naar info@gouda1562.nl. We hopen dat het ons lukt voldoende geld bijeen te brengen voor het maken van deze publicatie, zodat we uw verhaal kunnen vereeuwigen! Doneren kan nog tot 29 juni 2012.

 

Als dank voor uw donatie krijgt u een oorkonde thuis gestuurd. Daarnaast wordt uw familienaam vermeld op de plaquette naast de miniatuurstad en krijgt u een vrijkaart op familienaam voor twee personen voor geheel 2013, zodat u in dit jaar gratis de miniatuurstad kunt bekijken zo vaak u maar wilt! Tot slot krijgt u, wanneer we de 40.000 euro halen voor 29 juni 2012, bij een donatie vanaf 100 euro een exemplaar van het boek over de stadsmaquette cadeau. Wij danken u alvast hartelijk voor uw bijdrage.

 

Miniatuurstad Gouda sponsoren?

Wilt u als particulier of organisatie meerdere grote panden kopen of anderszins miniatuurstad Gouda sponsoren? Hierover gaan wij graag met u in gesprek. U kunt zich richten tot directeur Gerard de Kleijn van Museum Gouda, via gerard.dekleijn@museumgouda.nl.

 

Miniatuurstad

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!